måndag 13 augusti 2007

EliteXC & Co.

Som jag nämnt förut har det pratats om att ProElite, som arrangerar EliteXC-galor för kabelkanalen Showtime, håller på att köpa upp Icon Sport och King of the Cage. Det har senare också sagts att man redan köpt hälften av Cage Rage. De ansvariga på ProElite väljer än så länge att inte kommentera.
    Klart är dock att galorna samarbetar för fullt. Nästa EliteXC-gala är t.ex. ett samarbete med Icon Sport, där Murilo ”Ninja” Rua från den förra organisationen, och Robbie Lawler från den senare, ska mötas i en match.
    Man har också dragit igång en lillebror till EliteXC. Showtime har sedan flera år ett program som heter ShoBox, där boxare på väg uppåt får tillfälle att synas. Den nystartade MMA-motsvarigheten heter ShoXC. En liten mindre gala, med utövare som ännu inte blivit så stora namn, är tanken.
    Första ShoXC-galan var ett samarbete med King of the Cage och hölls den 27 juli. Det var en OK gala, även om jag störde mig lite på ett stundtals märkligt kameraarbete. Höjdpunkten var en fartfylld match mellan Scott Jorgenson och Chris David.
    Nästa ShoXC har en match med Charles ”Krazy Horse” Bennet som huvudnummer och inträffar den 25 augusti.

Inga kommentarer: