onsdag 13 juni 2007

UFC x 3

UFC gör sitt bästa för urvattna sitt varumärke genom att bränna av tre shower på två veckor. Finns det verkligen en marknad för detta? Undrar om man om några år kommer att prata om ”MMA-bubblan”?
    Galorna är UFC Fight Night om några timmar, UFC 72 nu på lördag och finalen på The Ultimate Fighter säsong 5 på lördag nästa vecka. På nätet märks ett ganska svagt intresse för åtminstone de två första galorna.
    Fight Night-galan avslutas med returmatchen mellan Sam Stout (Kanada; 11-2-1) och Spencer Fisher (USA; 19-3-0). Stout vann deras första möte på delat domslut, men eftersom Fisher fått hoppa in i sista minuten efter att ha bantat ner sig rekordsnabbt får han nu en ny chans. Det borde bli en underhållande lättviktsmatch.
    UFC 72 anses av många vara den svagaste PPV-galan på länge. Huvudmatchen mellan Rich Franklin (USA; 21-2-0) och Yushin Okami (Japan; 20-3-0) är i alla fall intressant på så sätt att det finns en hyfsad chans att Franklin förlorar. (Jag skrev lite om Okami i ett tidigare inlägg.)
    Själv ser jag mest fram mot nästa veckas TUF-final. TV-serien har jag visserligen tröttnat på, men galan kommer att innehålla ett antal intressanta matcher – och alla är i 70 kg-klassen. Huvudnumret är returmatchen mellan de två TUF-coacherna BJ Penn (USA; 10-4-1) och Jens Pulver (USA; 21-7-1). Pulver vann på majoritetsbeslut den första gången de möttes – men det var drygt fem år sedan, och mycket har hänt sedan dess.

3 kommentarer:

Mattias S sa...

Jävla synd att jag inte kunde skriva en preview på UFN galan, det var massor med kanonmatchningar på den.
Och så här i efterhand blev det ju en riktig jävla kalasgala också.

John sa...

Ja, jag läste att den var bra. Hade tänkt skippa den, men kanske får kolla på den ändå.
Kollar väl på UFC till helgen också. Åtminstone Franklins och Guidas matcher, i alla fall.
Så många galor, så lite tid ...

Mattias S sa...

Tänkt skippa den? Fy! :)
Det var massor med intressanta och relevanta matchningar som hade stor potential till att bli riktigt actionspäckade.
Även i förhand såg jag fram emot den galan och det var riktigt härligt att den levde upp till dom.