torsdag 27 september 2007

Strikeforce på lördag


Kalifornienbaserade Strikeforce har bara hållit några få MMA-galor hittills, men de som har varit har väckt mycket uppmärksamhet. Deras första tillställning i mars 2006, med Frank Shamrock mot Cesar Gracie som huvudnummer, satte vad som då var nytt publikrekord för en nordamerikansk MMA-gala. På lördag håller man i en betydligt mindre tillställning för specialinbjuden publik på The Playboy Mansion (en plats där det tidigare anordnats flera boxningsgalor).
    Showen kommer inte att visas på TV, men nu meddelas det att den kommer att sändas live på Internet från Yahoo! Sports, där den också kommer att finnas tillgänglig gratis under en månads tid.
    Mest intressant på den här galan är väl de två duktiga lättviktarna Melendez och Thomson. Den förre räknas som en av de bästa i världen på 70 kg (och tidigare på 65 kg).
    Strikeforce har tyvärr varit rätt dålig på att meddela viktklasser och antal ronder för matcherna, men nedanstående bör stämma:

3x5 min, –155 lbs/70 kg
Gilbert Melendez (Cesar Gracie Jiu-Jitsu, USA; 12-0-0)
vs.
Tetsuji Kato (Purebrad Saipan/Trench Tech, Japan; 18-7-0)
En av världens bästa lättviktare möter en fighter vars främsta merit är att han förlorat mot ”Mach” Sakurai efter en hård match.

3x5 min, –155 lbs/70 kg
Josh Thomson (American Kickboxing Academy, USA; 12-2-0)
vs.
Adam Lynn (Next Generation, USA; 11-7-0)
Begåvad, men ganska arrogant, fighter möter en veteran från mindre organisationer (som förlorat mot Kato ovan).

3x5 min, –185 lbs/84 kg
Joe ”Diesel” Riggs (Elite Performance, USA; 26-9-0)
vs.
Eugene Jackson (Gladiators Training Academy, USA; 15-7-1)
Två UFC-veteraner möts. Riggs karriär (och vikt) har gått upp och ner genom åren. Han är nu i bättre form efter att tidigare ha varit beroende av smärtstillande medel. Jackson slog i UFC för några år sedan, och har nu gjort en comeback i Strikeforce.

3x5 min, –265 lbs/120 kg
Daniel Puder (American Kickboxing Academy, USA; 5-0-0)
vs.
Richard Dalton (North County Fight Club, USA; 3-2-1)
F.d. wrestlingutövaren som blev känd efter att han nästan fick stjärnan Kurt Angle att klappa ut i ett improviserat ögonblick möter en brottare utan större meriter.

3x5 min, –205 lbs/93 kg
Bobby Southworth (American Kickboxing Academy, USA; 7-4-0)
vs.
Bill Mahood (Epic Management, Kanada; 15-5-1)
Mannen som nog är mest känd för sin plågsamma viktminskning på första säsongen av TUF möter en fighter vars matcher nästan aldrig går till domslut.

3x5 min
Jorge Masvidal (American Top Team, USA; 11-2-0)
vs.
Matt Lee (Team Elite, USA; 9-6-1)

3x5 min
Billy Evangelista (Team Buhawe, USA; 4-0-0)
vs.
Anthony Njokuani (?, USA; 8-1-0)

Inga kommentarer: