måndag 14 maj 2007

Boxare i MMA

Framgångsrika judoutövare (Yoshida, Akiyama, Nastula, Takimoto m.fl.) har på senare år gjort mer eller mindre lyckade MMA-karriärer. Detta gäller också i högsta grad många brottare – med Matt Lindland som det kanske främsta exemplet. Men var är alla boxare? Sedan Art Jimmerson klappade ut i ren panik i den första UFC-galan har kända boxare lyst med sin frånvaro. K-1 påstod visserligen i flera år att de skulle ordna en match med Mike Tyson, men detta inträffade aldrig (till ingens förvåning).
    En förklaring till boxarnas frånvaro är att det hittills har funnits mycket mer pengar i boxning än i MMA. Detta börjar dock så smått att ändras.
    Dana White/UFC utmanade ju Floyd Mayweather Jr. att gå en match i UFC efter att Mayweather pratat illa om MMA. Den matchen verkar inte hända, eftersom boxaren tagit tillbaka det han sagt och bett UFC om ursäkt.
    Nu har dock en annan välmeriterad – om än inte lika känd – boxare antagit utmaningen. Kermit Cintron har sagt att han är villig att gå en MMA-match. Det intressanta här är att Cintron inte bara är boxare, utan även har en brottningsbakgrund. Han skulle m.a.o. kanske ha en hyfsad chans med lite träning.
    Vad gör UFC nu? Dana "Do you want to be a fucking fighter" White kan ju knappast backa från en utmaning. Eller? Han får kanske skynda sig om han ska få chansen att ordna matchen. EliteXC har redan sagt att de är beredda att erbjuda Cintron ett kontrakt.
    Fortsättning följer.

Inga kommentarer: