måndag 21 maj 2007

Resultat och kommentarer K-1

  • Nathan Corbett från Australien vann turneringen.
  • Magdalen Kowalczyk vann på domslut mot Carly Jiumelli.
  • Artem Levin vann på domslut mot Nonthanun Por. Pramuk.
  • Joakim Karlsson vann på domslut mot Mattias Karlsson.
  • Jörgen Kruth vann på domslut mot Freddy Kemayo.
  • Buakaw Por. Pramuk vs. Gevorg Petrosyan slutade oavgjort (delat domslut).

Något förvånansvärt kanske att Buakaw inte vann. Jag har dock inga problem att se honom vinna MAX-finalen även i år. Man ska ha i tankarna att matchen ovan dömdes efter muay thai-regler, vilka skiljer sig något från K-1-regler. Oavsett så var det en imponerande insats av Petrosyan. Man undrar ju om han kommer att få en inbjudan till MAX i Japan så småningom?
    Efter att Dagens Nyheter skrivit negativt om flera deltagare bestämde sig arrangörerna för att inte släppa in tidningens reportrar till galan. Det är förståeligt att Ashhami & Co. blev upprörda av tidningens vinkling – men det är samtidigt klantigt och ogenomtänkt att stänga ute journalisterna, som nu automatiskt får stoff till ytterligare en negativ artikel.

1 kommentar:

Torbjörn sa...

Ja att stänga ute journalister är ju att be om problem. Visst kan man förstå att de blir irriterade på att de inte skriver om evenemanget utan bara om problemen - men genom att utestänga dem så kommer det ju bara dröja ännu längre innan bevakningen kan ändra karaktär. Det verkar ju dessutom som om de har saker att dölja, vilket de förmodligen också har. Trist att det ska vara så mycket idioter verksamma inom MMA.