måndag 7 maj 2007

Resultat De La Hoya-Mayweather

Det fanns ju ingen möjlighet att matchen De La Hoya-Mayweather skulle leva upp till förväntningarna som byggts upp av den utmärkta miniserien De La Hoya-Mayweather 24/7 som jag tidigare skrivit om. Jag var beredd på det, och är därför inte besviken över resultatet: en ganska avvaktande, teknisk match som vanns på delat domslut av Mayweather (nu 38-0-0). Publiken i MGM Grand Arena verkade vara desto mer besviken, dock. De buade resultatet lika mycket som de tidigare hurrat så fort De La Hoya verkade få in några smällar. Ingen tvekan om vem som var publikfavoriten där. (Jag hejade också på De La Hoya, om ni undrar.)
    24/7 har visat en agressiv Floyd Mayweather Jr. som ständigt pratar illa om sina motståndare och brutalt demonstrerar sin överlägsenhet mot en sparringpartner i ringen. Man slås därför av kontrasten när han i ringen håller sig till en snabb, undflyende stil. Den första MMA-fightern med en motsvarande stil jag kommer att tänka på är Ryoto Machida (som ju dessutom också är obesegrad).
    Den avsky gentemot MMA som delar av boxningsfolket uppenbarligen hyser visade sig efter matchen då kommentatorn Jim Lampley helt ur det blå nämnde sporten bara att förklara hur överlägsen boxning är i jämförelse. Dock ska nämnas att en annan kommentator, Max Kellerman, protesterade mot detta strax efter och sa att han inte höll med. Man undrar vad de styrande på HBO tycker om Lampleys kommentarer (han har sagt liknande saker tidigare), med tanke på att TV-bolaget förhandlar med UFC om att visa deras galor framöver.
    MMA kontra boxning har ju alltså varit ett hett ämne den senaste tiden. Efter att Mayweather pratat illa om MMA har folk föreslagit att UFC:s lättviktsmästare Sean Sherk ska möta Mayweather i en match. Sherk bekräftade också nyligen på Sherdogs Beatdown Radio (avsnittet finns här, men kräver medlemsskap för att ladda hem) att han pratat med Dana White om detta och sagt att han gladeligen skulle ta matchen. Sannolikheten för att detta skulle hända tror jag dock inte är särskilt hög.

Inga kommentarer: