torsdag 11 oktober 2007

Randy Couture lämnar UFC

The Fight Network är först igen: för någon timme sedan la de ut den mycket överraskande nyheten att tungviktsmästaren Randy Couture lämnar UFC. En av anledningarna sägs vara att organisationen misslyckats med att skriva kontrakt med Fjodor Emelianenko, som Couture ville möta – men han uttrycker också ett allmänt missnöje med organisationen.
    Couture är nära lierad med TFN, så rapporten är med all säkerhet sann. Nyheten har nu också börjat bekräftas på olika ställen.
    Det är ett hårt slag för UFC, som förlorar en av sina mest populära fighters. Utan Emelianenko och Couture, och med fighters som underpresterar (Heath Herring och Mirko Filipovic), är impopulära (Tim Sylvia) eller skuggor av sitt forna jag (Frank Mir) ser plötsligt UFC:s tungviktsdivision inte så rolig ut längre. Nu lär nog Dana White hoppas på att Brandon Vera är riktigt imponerande när han gör sin comeback nästa helg ...

UPPDATERING: UFC har nu kommenterat avhoppet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ska man säga... det är 2007.

Men det innebär ju också att FinnFight återuppstår...!

/Peter

John sa...

Det är väldigt 2007 nu ... Jag ser fram mot den dagen då FinnFight meddelar att de skrivit kontrakt med Couture och Barnett. ;-)